meeleheitel koduperenaine

ossu

Mulle toodi koer hoida. Võite nõustuda või mitte nõustuda, aga minu meelest oleks siin igati ruumi kahele koerale. Minu omad ei nõustu ja magavad eraldi. Kui nad kunagi ammu veel väikesed olid, magasid küll kasvõi üksteise otsas hunnikus, aga ajad muutuvad, nagu näha. Nüüd magavad paari tunni kaupa ja siis vahetavad kohti. Oskar kusjuures just sellises asendis magabki, talle meeldib oma pead kuskile vastu toetada. Ja ma tegelikult ei ole räpakoll, Tartus lihtsalt on pidevad vihmahood ja koerad teatavasti kummikutega väljas ei käi. Nüüdseks on juba pestud see ka.

muna1

Muidu üritasin lahe naine olla ja täidetud avokaadosid teha – ja feilisin haledalt. Alguses läks kõik hästi, aga kuna originaalis jäävad munad veits vedelad, mõtlesin, et hoian natuke kauem ahjus, et parem oleks. Tulemuseks see, et peal oli täiesti läbinärimatu tugev kiht, avokaado maitses vastikult ja üldse oli kõik nõme. Praemuna sain vahelt ära süüa. Minusugune ei peaks üritama köögis loogikat kasutada.

Muud ei olnudki öelda.

muna2

12 kommentaari

  1. täida oma avokaadosid parem ilma küpsetamata. sega näiteks mingit kala või krabi või värki majoneesi ja sibulaga ja pane see avokaado sisse. või kala vms mereandi sidrunimahla ja sibulaga või…

    a kõige lihtsam on muidugi lihtsalt sidrunimahla või rammusamat toitu soovides majoneesi peale surtsatada ja niisama lusikaga süüa.

  2. “THAT’S MORTALS FOR YOU, Death continued. THEY’VE ONLY GOT A FEW YEARS IN THIS WORLD AND THEY SPEND THEM ALL IN MAKING THINGS COMPLICATED FOR THEMSELVES. FASCINATING.”

  3. Või sega lihtsalt avokaado keedumuna ja maitseainetega. Kas küpsetamine peaks avokaado kuidagi paremaks tegema?

    • mul on kahtlus, et pigem teeb ikka halvemaks, you don’t mess with perfection.

      Keedumunaga segamine on jah variant, kuigi ma isiklikult ei saa ka selle mõttest hästi aru – ma tajun avokaados maitsekomponenti, mis meenutab mulle keedetud munakollast ja kasutan avokaadot seega pigem keedumuna asemel kui koos munaga. Aga teisest küljest, vahel just sarnased asjad sobivad.

  4. Pole küpsetatud avokaadosid proovinud, Austraalias farmis värskelt puu alt koos sidruniga olid küll ikka väga hääd. Aga täita võiks neid näiteks mingi toorjuustu kreveti sisuga kuhu natuke sidrunimahla lisatud, sutsu sibulatki peaks sobima.

  5. Täidetud avokaado? Hmm… selle peaks ära proovima!
    Kuigi pole avokaado maitset elu seeski tundnud, arvan,
    et tema koor on piisavalt kõva, moodustamaks kausja ümbrise. Pirn ikkagi! Seni on mu 2-in-1-sakummidest vaieldamatu lemmik olnud Täidetud Muna. Seda seepärast, et nii keedetud muna valge vorm kui ka sellesse meisterdatud munakollase-majoneesi-sinepi- ja tillimaitseline sisu on 1) ühesuguse närimispehmusega 2) ühe ampsu suurune.

    Veidi kurba kurioosiumit teemasse… Mäletan lapsepõlvest, kuidas külas käies kiluleibadega maadlesin. Pidulik kiluvõileib oli tol ajal pikk leivaviil, millele oli pandud lapikukslõigatud soolaräime nahk terves tükis ning peale riputatud keedetud muna ja rohelise sibula tükikesi. Nii kui näljane laps hambad nahka lõi, oli selge, et ilma võitluseta see poolitumast keeldub. Pusimise käigus pudenes muidugi kogu garneering sülle, tagatipuks aeti mind lauast minema.

    Sestajast peale söön kiluvõileiba ainult üksinda ja kodus. Kuigi mõistan, et igasugu võileivatorte saab süüa ka seltskonnas. Noa ja kahvliga, kultuurselt ja pudistamata. Aga ikkagi.

  6. Avokaado kuumutamine ei lope mitte iial hasti. Kesse sihukesi retsepte ometi avaldab? Tappa neile.

    • Retsepti idee oli pmst korraks kuuma alla panna, et muna pealt ära hüübiks, mitte et avokaado läbi kuumutada😛
      http://i.imgur.com/Txkekj0.gifv

      • hakkasin mõtlema, et äkki töötaks hästi veel see nõks, et avokaadot ennast hoida enne ahjupanekut külmkapis. siis ei jõua avokaado ülearu kuumaks minna, samal ajal kui muna taheneb.

  7. Mm, ma arvan, et asi ei olnud selles lisakuumutamises. Muna ilma rasvaineta ongi selline rõve kile. Tegin kunagi munaga täidetud kukleid ahjus, oli samamoodi, et palju mässamist ja tulemusena sain 10 minutit hüübinud muna küljest hõbepaberit nokkida.

    • a ilma kooreta keedetud muna on küll väga hea. mis siis, et ilma rasvata.

      • A see on hea, jah. Aga igasugu ahjud ja mikrokad (on ka seda proovitud🙂 ) unustage ära.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

  • Rubriigid