Ainult toidust

söök1

Tegime reedel koos süüa. Mina tegin ahjurooga, Sirgi tegi banaanileiba ja kuna küpsised ei näe just kõige apetiitsemad välja, siis need pärinevad anonüümselt autorilt. Laupäeval aga testisin erinevaid grillitavaid asju, sest meil on järgmisel nädalavahetusel üks suur väljasõit plaanis.

Valikus oli siis mais, baklažaan, suvikõrvits, paprika sidrunimahlaga segatud kitsejuustuga ja šokolaaditäidisega banaanid:

20160730_135706

Baklažaan ja suvikõrvits mulle ei meeldinud, aga Sirgi väidab, et asi on selles, et baklažaan oli liiga suur ja üleküpsenud (valmimise mõttes, mitte grillimise mõttes), et selles ei tohiks üldse seemneid sees olla. Mais ja banaanid olid muidugi head, siin ei ole mingit üllatustki. Ja tegelikult oli paprika ka hea, aga seal ei kujuta ma üldse ette, milline see tulemus oleks teoreetiliselt võinud olla. Arvan, et kindlasti peaks vähem panema seda kraami sinna sisse, aga kuna töökaaslane soovitas, et pane sidrunimahla sisse, et vedelam oleks, siis ilmselt selle tahkeks tõmbamine ei olegi eesmärk, nii et ma ei tea, kas see kitsejuust võiks lihtsalt soojaks minna või mis eesmärk sellel on. Väga kaua ei saa paprikat ju hoida seal, tõmbab alt mustaks.

Tegime Sirgiga oma praegusest kätelseisuvormist pilti ka, aga panin need kaljuronimisklubi blogisse, sest seal on rohkem teemaks vist. Nii et kel huvi, leiab sealt üles.

Ja vaatan, et Tartuffil on päris palju ägedaid filme, aga kohti ei reserveerita, nii et peaks kogu aeg tund aega varem kohale minema. Mõtlen nüüd, kas viitsin sellega tõmmelda või üritan need filmid lihtsalt netist tõmmata ja neid kodus vaadata. 😀

Advertisements

20 kommentaari

  1. Värsketest asjadest grillime me aeg-ajalt ananassiviile mee, tšillipipra ja sinihallitusjuustuga. Aga minu meelest on baklažaan väkk ja seda peab jube hästi teha (loe: maskeerida) oskama, et oleks hea. Siiani olen saanud head ainult Ukraina restoranis ja pärslase käe alt tulnuna.

    Lõpuks ometi teema, kus ma saan kaasa rääkida :D.

    • Need ananassiviilud tulevad purgist siis v? Sest idee kõlab megahealt.

      • Sa muidu tead, kust ananass purki saab? 😀

        • Purgis on nad lihtsalt pehmemad ja juba sada aastat siirupis ujunud, seega eeltöödeldud. Ja huiamist neli korda vähem, kui oleks tavalisest ananassist ise lõikude kättesaamisega.

        • See “sada aastat siirupis ujunud” sul isu ära ei aja?

        • Siirup ? Rentsil ? Sa näed teda ju pea igapäevaselt ?

  2. Tuleb mainida, et see kapsas mida Rents praegu keedab lõhnab… erakordselt rämedalt. There is a reason, miks ma pole kordagi peale kodust välja kolimist kapsast ostnud 😀 see meenutab koolisööklat. Muidugi me eeldame praegusega, et keegi pole Rentsi hautisest kapsast ära varastanud.

    • Ära kaeba, punn!

      • Kahjuks või õnneks ei tundu tulem nii jube, et minu blogisse kvalifitseeruks 😀

  3. Seda et hakkliha ma mõtlesin! Kooli hautis oli 99% kapsas.

  4. baklažaan võib väga hõrk olla, aga ta peab läbi küpsema. ma ei ole ise grillida üritanud, vaid lihtsalt hautanud või praeahjus lasknud, kuni küps on, aga räägitakse, et kui tahta kiiremat küpsemist, peaks tal kõigepealt natuke aega soolaga seista laskma. siis läheb ta vähem švammiseks ja kuumeneb kiiremini läbi (ja kui teda praadida, siis ei ime käsnana õli, aga kuna mul ei ole õlise toidu vastu midagi, siis ma lihtsalt praadimise jaoks ei viitsi eelsoolamisega jamada).

    üleküpsenud võis ta küll olla, ma pole üheski baklažaanis nii palju ja suuri seemneid näinud. Suvikõrvitsaga võis sama häda olla, tal ei tohiks kah nähtavaid seemneid olla (päris suured seemned tuleb juba välja koukida ja sellist vana kõrvitsat on tõhusam juba pannil praadida või ahjus täidisega küpsetada.

    mis kitsejuustu puutub, siis äkki soovitaja mõtles teistsugust kitsejuustu kui sinu oma? mitte et ma teaks, mis juust sul täpselt oli, aga välja näeb nagu määrdejuust.

  5. Kapsa-hakkliha-porgandi hautis võib olla jumalikult hea. (Ise teha ma ei oska ja retsepti ka pole.) Üldse igasugu lihtsad asjad võivad head olla… Ja no paprika… Meenutan ühte aastatetagust õhtut täidetud paprikatega… ohhh…. Nii et edu teile köögirindel!

  6. Kuidagi nukra ja õnnetu välimusega see grillitud toit 🙂

  7. Ilmateadet vaadates* tundub kodus vaatamine suht hea mõte. Aga sa oled külmakindel, nii et vbl sa ei kurdaks. 😀

    * https://www.yr.no/place/Estonia/Tartumaa/Tartu/hour_by_hour.html

    • Keskmine osa meenutab seda tuntud elevanti.

  8. Uu, ma olen söönud suurepärast baklažaanivärki. Lõika umbes sentimeetrised pikiviilud, raputa soola peale ja jäta “higistama” (isuäratav sõnavara, eks). Ca 10 minuti pärast pühi paberiga soolvesi maha ja prae suurel kuumusel viilud kiirelt pannil läbi (soola-pipraga). Siis lao ahjuvormi – üks kiht baklažaani, teine tomatipüreed (+ sibul, küüslauk, whatnot), jälle baklažaan, repeat ad infinitum või kuni koostisosad otsa saavad. Peale võid panna mingit juustu näiteks, ja veidikeseks ahju lükata (jälle suurel kuumusel). Ja tead, see maitseb nagu Midagi Väga Head!

    Aga see esimese pildi ahjuvorm ajas mul kõhu tühjaks. Oi sööks.

    • Ma usun seda siis, kui kellegi teise juures sööma satun, ise küll testima ei hakka.

      • ma võin küll julgustuseks kinnitada, et niiviisi vormis on baklažaani palju lihtsam läbi küpsetada, nii et ta ikka valmis on, erinevalt grillimisest. mul on õnnestunud isegi laisa inimese kombel, nii et ei jäta soolaga higistama (aga nii läheb muidugi kauem ja kuumus peab järelikult madalam olema).

        üks hästi lihtne hea baklažaanitoit, mis ma vahepeal kogu aeg tegin, käis nii, et lõikepinnale soola peale, majoneesiga üle, maitserohelist ja küüslauku sinna peale ja juust kõige otsa ja ahju. Retsepti järgi tehti seda pikkupidi pooleks lõigatud baklažaaniga, aga ma ei viitsinud nii kaua küpsetada, nagu nii paksud tükid oleks tahtnud, ja lõikasin viiludeks. Siis hakkas mul väljanõrguvatest mahladest kahju ja ma panin veel igale viilule sepikuviilu alla, nii et pmst tuli sellest lihtsalt kuum võileib baklažaaniga. aga maru hea tuleb.

        peaks veel nii tubliks hakkama, et viitsiks seda eelsoolamise asja teha. mul jääb see tavaliselt selle taha, et ei taha nii palju nõusid ühe toidu tegemiseks kasutada. parem küpsetan kauem ja madalama kuumusega, kui et ühe nõu rohkem ära määrin.

      • ja kõige lihtsam on muidugi kogu toit panni peal teha: kõigepealt praadida sibulat-küüslauku-baklažaani (kui nad on eelsoolamata, siis imeb baklažaan küll õli nagu käsn, nii et tuleb valida, kas alustada soolaga seista laskmisest või panna kogu praadimise ajal õli juurde), siis suvikõrvitsat, millalgi panna tomatit-paprikat juurde, maitserohelist… võib süüa niisama, võib süüa ka feta juustuga näiteks, kui toit ise selleks liiga soolane ei ole.

        ja praetud baklažaanist saab koos küüslaugu, pune, tšilli ja tomatiga väga hea spagetilisandi ka. sobib samuti fetaga. ja kõige lõpuks käib basiilik peale.

      • Kõige levinum baklažaanivorm on mussaka (moussaka), Türgis ja Kreekas on see selline odav töölistoit, iga nurga pealt saab. Ja hästi tehtuna ongi hästi maitsev.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

  • Rubriigid