anna kannatust

Rents ütleb, kuidas on

Ma üritan end ise igasugustest kaklusrohkematest turuplatsidest eemal hoida, sest ma olen selline rahulik inimene, tahan õhtul klaasi sooja piima meega juua ja magama ära minna, mitte kogu aeg kursis olla, kes kõik ikka üksteist ja mind tropiks peavad. Teadmatus ON õndsus. Aga staarblogija asi, ikka leidub “abivalmis inimesi”, kes tulevad Facebookis ütlema, et hahaha, “X ütles, et sa oled kole nagu öö” või “mingi anonüümik ütles, et X-il on rõve lõust, höhöhöö”, sest no mille muuga ma oma päevi täidan, kui mõtlemisega, mida mõni võõras blogija minust arvab, või rõõmustamisega selle üle, et põhimõtteliselt võõrale inimesele kehvasti öeldakse. Or not. Mulle tegelikult üldse ei meeldi selline mõttetu ilkumine, kui sul on mingi probleem, räägi asjast, tee nalja või sõima sel teemal – aga miks sa peaksid minema sellele inimesele ütlema, et “ahjaa, nina on sul ka nagu kartul!”? See näitab ainult sind ennast halvas valguses.

Tavaliselt mõtlen ma, et mis see minu asi on, seda enam, kui jutt käib internetist – eks igaüks enamasti kirjutab mingilgi määral omasugustele, nii et las nad siis kaklevad seal omavahel. Aga täna tuli üks neist meeletutest heategijatest, kes tahtis lihtsalt mind hirmsasti kursis hoida, ütlema, et ühele blogijale oli põhimõtteliselt öeldud, et mis mees teda ikka tahab, sest ta on ju paks, ei viitsi koristada ja vannub, nagu meremees (ta tegelikult ei ole paks, aga see selleks). Ja siis ma mõtlesin küll, et jumalime, kulla inimesed, nende omaduste alusel ei valita ju naist, vaid kodumasinat – et oleks võimalikult vaikne ja usin ja võtaks võimalikult vähe ruumi. NAIST valitakse ikka hoopis muude parameetrite alusel.

Mina, kui vanem ja elukogenum naisterahvas, seletan teile kohe, kuidas on. Mehed on oma loomu poolest ühed üsna kannatlikud ja vähenõudlikud olendid. Kui sa juba talle meeldima oled hakanud, sest meenutad eemalt vaadates natuke ta vana-vanaema või lõhnasid esimest korda temaga kohtudes juhuslikult hästi ja tegid kogemata ühe hea nalja, siis ei ole ta pesemata taldriku pärast kuskile minemas. Kui on, läheb ta kohe alguses ja ei jäägi pikemalt pidama – aga kui ta sul juba majas on, on ta hoopis muudel põhjustel. See, kes peseb nõud ja kes teeb süüa, on selline igapäevaolme. On küll oluline, et kõht oleks täis ja on mugav, kui prussakate käigurada päris üle padja ei kulge, aga no ei oota tänapäeval keegi enam 50ndate perenaist. Kui ootaks, peaks ta ise ju sama ajastu härrasmees olema ja jaksama oma kodusele naisele selle elu ka kinni taguda. Ja no paar ülekilo muutuvad oluliseks juhul, kui te fitness-klubi kokkutulekul kohtusite.Kui mees juba teie juurde on jäänud, siis ju te ikka meeldite talle kõige oma jubeda iseloomuga ja ei häiri teda see, et iga kord ei viitsi kohe pärast peapesu juukseid ära kammida, vaid vahel ootate üle ööpäeva, enne kui meelde tuleb. Oih, iseendast rääkisin ma nüüd jälle. Ja kui sa oled juba sünnist saadik kõvera ninaga, pole end pärast põhikooli lõppu pesnud ja peeglid on kõik ise kildudeks purunenud ning mees alguses ei vingunud, aga järsku hakkas – siis ongi ta selline mölakas, kes vinguks ka siis, kui sa suisa korra kuus pesemas käiksid. Sest normaalne inimene ei hakka koos elama inimesega, kelle puhul kõik talle vastukarva on, et tema kallal siis vinguda. Nii et ei ole vaja kõike alla neelata, selle üle, et ehk oleks igapäevane hambapesu ikka hea mõte, võib vabalt ka hiljem üksi mõelda.

Aga panen teile südamele, et kui te ikka olete juba kellegi majja võtnud, armastage siis teda. Ja kui juba ise valisite sellise saamatukese, siis pole midagi parata, peate teda kas toitma ja kasima või leidma selle aja, et õpetada, kuidas pesumasin töötab ja kuidas võileiba tehakse. Või uuesti valima, ega keegi teine seda teie eest ei tee. Poole vinnaga pole ju mõtet elada.

2 kommentaari “Rents ütleb, kuidas on

  1. Mu seekordne uusaasta-sõnum on kõikidele sõpradele üks ja sama. Miks? Sest soovin kõigile blogijaile ja kommentaatoreile trafaretselt head uut vastupidamist 2015 aastal.

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.